Hvorfor har det været vigtigt fra et ligestillingsperspektiv at lave filmen om Margrete den Første?
I AFTENKLUBBEN taler Daniel Cesar med Lars Bredo Rahbek, som er en af filmens producere og som har haft ideen til filmen.
Sidst opdateret
I dag har filmen Margrete den Første premiere. Daniel Cesar taler med en af filmens producere, Lars Bredo Rahbek. Det er også ham som fandt indgangsviklen til at fortælle historien om en af de mest indflydelsesrige kvinder i Danmarkshistorien.
I interviewet fortæller han om hvorfor det har været vigtigt at lave filmen fra et ligestillings perspektiv. Hvordan fandt han indgangsvinklen til at fortælle historien om hende?
Filmen tager os tilbage til året 1402, hvor en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I. har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. En dag dukker dog en mand op og siger at han er dronningens afdøde søn Kong Oluf, som er den retmæssige ejer til tronen.
Margrete den Første var en blandt flere danske spillefilm, som blev ramt af COVID-19-krisen under optagelserne i foråret 2020. Filmholdet nåede 10 dages optagelser i Prag, før de blev tvunget til at lukke ned den 12. marts pga. det tjekkiske forsamlings- og indrejseforbud.
Margrete den Første har - udover Trine Dyrholm i hovedrollen som Margrete I. - Søren Malling, Morten Hee Andersen, norske Jakob Oftebro og Bjørn Floberg, svenske Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase og Simon J. Berger, islandske Halldóra Geirharðsdóttir, tyske Richard Sammel og britiske Paul Blackthorne i store roller.
Hør interviewet med Lars Bredo Rahbek i AFTENKLUBBEN på NOVA i aften fra kl. 21 eller allerede nu som podcast lige her.