Episode beskrivelse
Eksperimentets deltagere har holdt en lang og velfortjent sommerferie, uden challenges. Men nu er det blevet tid til at kaste dem ud i den 6. udfordring i 2021 eksperimentet. Og denne gang kommer der igen fokus på de varer de lægger i deres indkøbskurve. Ét af de områder hvor man som forbruger kan gøre en forskel ift. mængden af CO2-udledning, er ved at mindske mængden af de varer der transporteres fra land til land. De næste 14 dage skal deltagerne derfor så vidt muligt kun handle danske og lokale fødevarer. Til at motivere deltagerne, samt at forstå de mange nuancer der er når vi snakker bæredygtighed og danske råvarer, har vi i dette afsnit allieret os med Marie-Louise Boisen Lendal - direktør og medstifter af tænketanken Frej. For hvordan ved man egentlig at en vare er dansk? Hvilke fødevarer er i sæson hvis vi skal handle lokalt? Og hvilken betydning har det egentlig for miljøet - men også for os selv - at handle med det lokale og danske i kurven? Dét og meget mere dykker vi ned i, i dette afsnit. Podcas