Pop FMs madplan: Karsten Kromans opskrift på forloren hare med grov kartoffelmos

Nyd en lækker forloren hare til aftensmad, med Karsten Kromans opskrift

ForfatterUdgivet

Dagens udgave af madplanen byder på dejlig varm forloren hare med grov kartoffelmos, til den kolde januar måned.

Karsten Kromans opskrift på forloren hare med grov kartoffelmos til 4 personer får du herunder:

Ingredienser til forloren hare:

  • 600 gr hakket oksekød
  • 1-2 pakker bacon i skiver
  • 25 gr hasselnødder
  • 25 gr. usaltede pistacienødder
  • 3 drys af stødt kardemomme, nellike og muskatnød
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 2 spsk. mel
  • 2 æg
  • 1 - 2 dl rasp
  • 1/2 gl. tyttebærsyltetøj
  • 1 Fond du Chef - okse
  • Evt. 1/4 l piskefløde
  • Evt. kulør

Ingredienser til kartoffelmos:

  • 6 - 8 spisekartofler
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 citron
  • 1/4 bundt persille eller 1 hel potte
  • 2 - 3 fed hvidløg
  • Ca. 75 gr smør
  • Ca. ½ - 1 dl mælk
  • Salt

Fremgangsmåde:

Kog en halv liter vand med en Fond du Chef - okse og køl den ned så hurtigt som muligt.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.

Oksekødet røres sejt med salt, peber og krydderier. Herefter tilsættes 2 spsk. mel, der røres ind i farsen inden de to æg tilsættes - et ad gangen. Herefter tilsættes ca. 1 - 1 1/2 dl oksefond - farsen må gerne være lidt fast i konsistensen. Til sidst tilsættes det hakkede løg, den hakkede persille og begge slags nødder i grovhakket tilstand.

Farsen formes til en aflang ‘hareryg’ i ovnens bradepande. Med en ske eller håndkanten laves en lille rende midt i ‘ryggen’ som fyldes med tyttebærsyltetøj. Herefter drysses rasp over ryggene inden der afsluttes med taglagte baconskiver.

Sæt bradepanden i ovnen ved 220 grader. Efter 15 min. tilsættes resten af oksefonden og retten braiserer videre indtil den har opnået en kernetemperatur på 85 grader - det varer ca. 5-7 min. Herefter slukkes for ovnen og fonden sigtes over i en gryde og koges ind med ca. 1/4 dl. piskefløde eller jævnes med lidt meljævning. Juster evt. farven med lidt kulør. Den forlorne hare kan evt. sættes tilbage i den slukkede ovn og holde sig varm indtil servering.

De varme, mørkogte kartofler stampes i stykker med et piskeris og røres med smør og mælk. Herefter tilsættes en god håndfuld hakket persille, det hakkede skalotteløg, citronskallen og knust hvidløg efter smag. Til sidst smages til med salt.

TIP! Hvis hasselnødderne ristes i en varm ovn inden de tilsættes smager de af meget mere.

TIP! Du kan også vælge at koge kartoflerne i vand tilsat en Fond du Chef - grønsager, men husk at smage på mosen, inden der tilsættes yderligere salt.

Velbekomme!