Pop FMs madplan: Kromans Amagerkoteletter til aftensmad

Den perfekte opskrift på koteletter fra Karsten Kroman

ForfatterUdgivet
Sidst opdateret

Imponer derhjemme med denne lækre opskrift på Amagerkoteletter af Karsten Kroman.

Amagerkoteletter

Ingredienser:

  • 4 pæne koteletter af nakkekam
  • 4 - 6 løg
  • 750 g kartofler
  • 1 savoykål
  • 1-2 dl vand
  • Smør eller olie til brunin

Fremgangsmåde:

Savoykålen deles i 4 stykker og skæres i strimler på ca. 1 cm. i bredden. Kålen blancheres kortvarigt i rigeligt kogende vand med salt. Koteletterne skæres i 2 - 3 stykker og brunes godt på en stegepande i lidt olie, så der dannes en gylden stegeskorpe.

Løgene deles midt over i retning rod-top og snittes ligeledes i 2-3 mm. tykke skiver på tværs. Kartoflerne skrælles og deles midt over på den lange led og skæres i skiver på 5-10 mm. Kartofler og løg brunes hver for sig i smør på samme pande som koteletterne.

Læg et stykke bagepapir i et ovnfast fad. Læg først en 'række' med kål; dernæst en 'række' med løg efterfulgt af en 'række' med kartofler. Til sidst lægges de brunede koteletter, der stilles på højkant. Fortsæt denne fremgangsmåde indtil det hele er anvendt.

Husk at krydre med salt og friskkværnet peber. Lidt vand tilsættes og retten dækkes til med folie og sættes i ovnen og braiseres færdig ved 175 grader i en god times tid.

Uha, det smager godt!