Pop FMs madplan: Kromans marinerede karry-kryddersild

Gå julefrokost tiden i møde med lækre karry-kryddersild og stegte sild

Pop FMs madplan: Kromans marinerede karry-kryddersild
ForfatterUdgivet

Imponer til julefrokosten med hjemmelavede Karry/kryddersild eller stegte sild med bløde løg og æbler.

Du får Karsten Kromans opskrifter lige her:

Marinerede karry-kryddersild

Ingredienser:

  • 12 spegesild eller 12 sildefileter
  • ½ l eddike + 1 dl. modning af fileter
  • 250 g sukker
  • ½ spsk. fennikelfrø
  • ½ spsk. paprika
  • ½ spsk. hel allehånde
  • ½ spsk. hele nelliker
  • ½ spsk. hel kardemomme
  • ½ spsk. hele, sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 tørret chili
  • 1 tsk. karry
  • 1 løg

Fremgangsmåde:

Læg spegesildene til udvanding.

Hvis du anvender friske sildefileter trækkes skindet af. Læg dernæst fileterne i et fad og drys dem godt med salt. Læg fileterne sammen inderside mod inderside og drys salt over. Lad sildene trække i saltet indtil væden er trukket godt ud af fileterne. 1 dl. eddike sprinkles over dem så den fordeles jævnt. Lad sildene modne i denne lage i 2 dage. Efter modningen smages på et lille stykke sild – er det meget salt udvandes fileterne i nogle timer.

Pil og snit løget. Kom det op i en gryde med eddike, sukker og krydderier. Kog lagen godt igennem og stil den til afkøling. Lav den gerne samtidig med at silde sættes til modning og lad den trække smag fra krydderierne over et par dage.

Når sildene er udvandes hældes den kolde lage over fileterne. Lad dem minimum trække til dagen efter inden du begynder at spise af dem. Sildene opbevares i lagen i køleskabet.

Stegte sild med bløde løg og æbler

Ingredienser:

  • 8 friske sildefileter
  • 100 g rugmel
  • 1-2 æbler
  • 1 stort løg
  • 75 g bacon i skiver
  • ½ l eddike
  • 300 g sukker
  • 1 spsk. hele sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 snittet løg

Fremgangsmåde:

Kog lagen af eddike, sukker, snittet løg, laurbærblade og peberkorn og lad den stå og trække mens sildene steges.

Bevar skindet på sildefileterne og læg dem sammen kødside mod kødside. Vend dem i rugmelet og steg dem i smør på en varm pande til de er gyldne på begge sider. Læg dem op i et fad eller en plasticbøtte og hæld lagen over. Lad dem trække til næste dag.

Skær baconskiverne i tern. Pil løget, det det i to og skær det i tynde strimler. Skær æblet i kvarte og tag kernehuset ud. Skær æblet i tynde fileter. Rist baconternene på panden og tilsæt løgene. Når løgene er blanke tilsættes æblefileterne. Sving det hele rundt men undgå at ødelægge æblefileterne. Når det hele er mørt smages til med lidt salt.

Lun de stegte sild i lidt af lagen. Læg en sildefilet på en tallerken og kom lidt af den lune løgblanding over. Server rugbrød og smør til.

Uha, det smager godt!