Pop FMs madplan: Lækker tortilla fra det spanske køkken. Viva España!

Turen går til spanien og til en klassisk spansk ret - tortilla

Spansk Tortilla
Udgivet
Sidst opdateret

Dagens ret på madplanen er spanske Tortilla efter Karsten Kromans opskrift.

Ingredienser:

  • 2-3 æg
  • 2-3 spsk. mælk
  • 6 kogte kartofler
  • 1 løg
  • Salg og peber

Fremgangsmåde:

Løget pilles og hakkes. Kartoflerne skæres i store tern og blandes med det hakkede løg og salt og peber. Varm det igennem på en pande i lidt smør eller olie. Det skal ikke brune - kun varme.

Pisk æggene med mælken og hæld det over kartoffelblandingen. Steg det ved svag varme til æggemassen begynder at blive fast. Læg en tallerken over og vend tortillaen ud på tallerknen med et snuptag (over håndvasken…:-)).

Lad tortillaen glide ned på panden igen - tilsæt evt. lidt fedtstof forinden - og steg den færdig på den anden side. Det er vigtig at tilberedningen foregår ved svag varme så tortillaen ikke brænder på - den skal helst ende lækker lysebrun på begge sider.

Dette giver en tortilla, hvor løgene er en lille smule rå og meget delikate i smagen.

TIP! Du kan tilsætte forskellige former for grønsager, f.eks. peberfrugt i strimler eller tern samt skinke eller chorizopølse i tern eller strimler. Viva España