Pop FMs madplan: Skønne æbleskiver til dejlige december

Forkæl dig selv med lækre æbleskiver til julemåneden

Forkæl dig selv med lækre æbleskiver til julemåneden
ForfatterUdgivet
Sidst opdateret

Da det jo er første december på fredag, og første søndag i advent på søndag, så står den i dag på to fantastiske æbleskiver opskrifter:

Kromans Æbleskiver fra Ærø med sveskemos og Kromans Caribiske ’Bananskiver’!

Kromans Ærøske Æbleskiver

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes og æltes på røremaskinen sammen med mel, sukker, salt, kardemomme og æggeblommerne. Mælken lunes og gæren røres ud i den inden den tilsættes. Konsistensen skal være som vælling.

Dejen stilles til hævning til dobbelt størrelse, hvorefter de stiftpiskede æggehvider tilsættes. Herefter skal du begynde på sveskemosen, der skal tilsættes dejen ved stegning.

Sørg for at æbleskivepanden er god varm inden bagningen påbegyndes. Som fedtstof kan anvendes kokosolie, flydende Becel, afklaret smør eller margarine.

Ingredienser til sveskemos:

Fremgangsmåde:

Svesker lægges i blød til de svulmer op og bliver bløde og lækre. Herefter koges de op med det vand der ’hænger ved’. Tilsæt et skrællet æble i tern og smag til med sukker og citronsaft. Til sidst blendes sveskerne til mos.

Hæld dej i æbleskivepanden og tilsæt en lille klat mos med to teskeer, når æbleskiven har dannet skorpe. Herefter vendes æbleskiven rundt og bages færdig.

Serveres med sukker eller flormelis til!

Kromans Caribiske ’Bananskiver’

Samme grunddej som Kromans Ærøske Æbleskiver.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Sukker og vand koges sammen, hvorefter de snittede bananer tilsættes. Bananerne koges godt møre og blendes. Smag til med rom, kokos og citronsaft.

Hæld dej i æbleskivepanden og tilsæt en lille klat mos med to teskeer, når æbleskiven har dannet skorpe. Herefter vendes æbleskiven rundt og bages færdig.

Serveres med sukker eller sirup tilsmagt med vanille!

Velbekomme!