Pop FMs madplan: Flæskesteg med brunede kartofler

Den perfekte julemenu fra Karsten Kroman

Flæskesteg
ForfatterUdgivet
Sidst opdateret

Julen er over os og derfor har vi bedt Karsten Kroman om råd til den perfekte julemenu.

Få hans opskrift på flæskesteg og brunede kartofler herunder:

Flæskesteg

Ingredienser

  • 1 flæskesteg - gerne den tykke ende og af god kvalitet
  • Salt

Fremgangsmåde

Rids hver eneste svær hele vejen ned til kødet - vær især omhyggelig ude for enderne af sværen, så fedtet har let ved at løbe af under stegningen.

Læg stegen med sværen nedad i bradepanden og hæld vand ved. ‘Kog’ sværen i ovnen ved 200 grader i 12 -15 minutter. Hæld vandet fra og vend stegen om. Drys salt ned mellem alle mellemrummene på sværen.

Sæt den i ovnen igen - dennegang ved 225 grader - og steg den til en kernetemperatur på 65 grader.

Kog bradepanden af med kogende vand og brug det til saucen. Husk at skumme fedtet af.

Karsten Kroman

Brunede kartofler

Ingredienser

  • Kogte, pillede kartofler
  • Sirup af 200g sukker
  • Lidt smør

Fremgangsmåde

De brunede kartofler er nemme at lave og bliver altid vellykkede, hvis du laver en karamel på forhånd. Smelt en passende mængde sukker på en pande. Når det netop er karamelliseret tilsættes med stor forsigtighed lidt vand (det kan dampe og bruse voldsomt).

Sukkermassen koges ind til den begynder at tykne som en sirup. Hæld den over i en skål eller kande.

Kog og pil kartoflerne i forvejen og lun dem med kogende vand lige inden de skal brunes.

Hæld karamellen på panden og tilsæt lidt smør (det gør kartoflerne flot blanke) og derefter kartoflerne med den væde der følger med, når du tager dem op. Sving dem rundt på panden indtil karamellen sætter sig.

Der bør naturligvis også serveres almindelige, hvide kartofler til stegen.

Glædelig jul!